Online játszható szabadulószobák Szegeden

Érdekel, melyik volt a világon az első két szabadulószoba, és honnan indult világhódító útjára? Szegeden még mindig működik a budapesti ParaParkban 2011-ben megszületett két klasszikus, a 113-as Garzon és az 5-ös számú kísérlet, amik a jelenlegi pandémiás helyzetben otthonról a fotelből is játszhatóak!

Az online szabadulószobáinkban úgy élhetitek át a kijutós játékok hamisítatlan hangulatát, hogy már ki sem kell hozzá mozdulnotok otthonról, és a földrajzi távolság sem jelenthet akadályt. Az élmény és a játék valódi, ugyanis egy fizikai szabadulószobát a helyszínen lévő játékmester kameráján keresztül deríthettek fel. Követitek, sőt irányítjátok minden lépését és mozdulatát.

A Remote Escape Room a szabadulás korlátok nélküli élményét hozza el neked és barátaidnak. Csatlakozzatok online és a kiválasztott szabadulószobában találjátok magatokat. A szabadulószobában tartózkodó játékmester lesz a szemetek és a fületek. A Ti instrukcióitokat követve járja be a szabadulószobát, és a kamera segítségével Ti is pontosan ugyanazt látjátok, és halljátok, amit ő. A csapattagok online csatlakoznak és oldják meg a feladványokat, csakúgy mintha ők is a helyszínen lennének. Az egyetlen különbség az, hogy a játékmester hajtja végre a tőletek kapott utasításokat.

Az online szabadulószobák lehetőséget adnak arra, hogy az egymástól akár több száz kilométer távolságra lévő csapattagok együtt játszanak. A Remote Escape Room ezért egy remek módja annak, hogy kapcsolatban maradhassatok és közös élményeket szerezzetek szeretteitekkel. Nincs kifogás, győzzétek le a távolságot és kerüljetek közelebb egymáshoz!

Szükség lesz jó csapatra, melynek tagjai online csatlakoznak a játékhoz és egymással együttműködve oldják meg szabadulószoba feladványait. Innentől ugyanaz a feladat, mint egy “hagyományos” szabadulószobában: találjátok  meg a nyomokat és a köztük lévő összefüggéseket a sikeres kijutáshoz!

Remote Escape Room

A Remote Escape Room online kapcsolatot biztosít a játékosok és a szabadulószobában lévő játékmester között. Hasonlóan működik mint egy videós konferenciabeszélgetés. ahol az egyik résztvevő - a játékmester - tartózkodik csupán a szabadulószobában, a játékosok pedig a világ bármely pontjáról részt vehetnek a kalandban.

Ez a megoldás nem csak 100%-os biztonságot nyújt a játékosoknak a járványhelyzet idején, hanem azt is lehetővé teszi, hogy egymástól távol lévő csapattagok is közösen élvezhessék a kijutós játékokat.

Foglalásnál használjátok a SZEGED8 ParaPass kódot az 50%-os kedvezményhez!


Mire van szükséged az online játékhoz?

A játékhoz elsősorban internetre, másrészt egy kamerával, mikrofonnal rendelkező eszközre (ez lehet PC, laptop, tablet, vagy okostelefon) lesz szükséged.

  • A játékot a játékmester fogja aktiválni a kezdés előtt körülbelül 10 perccel, utána tudtok bejelentkezni Zoom alkalmazáson keresztül
  • Érdemes headset-et használnod, hogy téged és játékostársaidat se zavarják a külső hangok
  • A játék telefonon is játszható, de PC-n, laptopon a nagyobb képernyő miatt jobb élményt nyújt
  • Ha többféle interneted van otthon (wifi/4g/kábel) mindenképpen a legjobb minőségűt használd a játékhoz, hiszen a stream nagy adatforgalommal jár


 

 

Kérdések és válaszok


Bármely szabadulószobánk elérhető online is?

Nem, a tervek szerint két szobánkat (113-as garzon, 5-ös számú kísérlet) tudjátok online játszani, illetve további online szabadulószobákat tudtok elérni ezen a linken:  https://onlinegame.paraparkszeged.hu/

 

Hányan tudunk egyszerre játszani?

Csakúgy mint a fizikai valóságban, ez az adott szabadulószobától függ. A tapasztalataink alapján általánosságban az ideális játékosszám valahol 4-5 fő között mozog.

 

Játszhatunk többen egy gépről vagy telefonról?

Ha amúgy is egy helyen tartózkodtok, persze. Az online szabadulószobák viszont arra is lehetőséget adnak, hogy távoli ismerőseiddel, barátaiddal is közösen játszatok.

 

Kell valamilyen programot telepítenem a játékhoz?

A játék a Zoom alkalmazásban zajlik, ezért célszerű azt telepíteni, de Chrome böngészőben is játszható. A foglalás és a játék fizetése után küldünk majd egy linket, melyre kattintva csatlakozni tudtok a streamhez és a játékhoz.

 

Nincs webkamerám. Lehet anélkül is játszani?

Igen. A saját webkamerád csak arra szolgál a játék során, hogy a többiek lássanak téged. Könnyebb vele a kommunikáció, de nélküle is élvezhető a játék.

 

Milyen internetre van szükségem a játékhoz?

Lehetőleg minél gyorsabbra. Olyan kapcsolattal, melyen nem akadozik a videó chat, a játék is futni fog. A nagy adatforgalom miatt érdemes mobilnet helyett wifi-ről csatlakoznod.

 

Milyen gépen játsszak?

Egyszerű technikai leírást itt találsz: https://www.mindenszabaduloszoba.hu/online-szabaduloszobak/jatekosoknak

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.